مهندسی شیمی از دانشگاه تا بازار کار

داوطلبان رشته ریاضی فیزیک در کنکور سراسری می توانند رشته مهندسی شیمی را انتخاب کنند. به علت آگاهی کمی که دانش آموزان از این رشته دارند، افرادی به سراغ مهندسی شیمی می روند که علاقه زیادی به درس شیمی دارند. در صورتی که اگر فردی دارای پایه ریاضی قوی نباشد نمی تواند در این رشته موفقیت کسب کند. پس اگر فردی علاقه مند به درس شیمی هستید، این نکته را فراموش نکنید که بدون تقویت دروس ریاضی در این رشته دچار مشکل خواهید شد. در این مقاله از کلاسور قصد داریم تا شما را با این رشته و آینده شغلی و بازار کار مهندسی شیمی آشنا کنیم.

آشنایی با مهندسی شیمی

مهندسی شیمی رشته ای است که آنچه را شیمیدان ها می یابند را به صورت عملی در آورده و به کار می برند. به این صورت علم شیمی را به موارد قابل استفاده در صنعت می کنند. فردی که در رشته مهندسی شیمی تحصیل می کند، گستره کار بسیار وسیعی دارد که هر کدام از این حوزه های کاری مسئولیت های متفاوتی را برای فرد رقم می زند. این تنوع در بازار کار به گرایش های متنوع این رشته باز می گردد. افرادی که به رشته مهندسی شیمی وارد می شوند باید دروس ریاضی، فیزیک و شیمی بسیار قوی ای داشته باشند. زیرا علاوه بر فهم علوم پایه باید از توانایی محاسبات بالایی برخوردار باشند. هم چنین مواردی مانند دقت بالا، حل مساله، مهارت مدیریت برای کنترل پروژه، توانایی تحلیل از ویژگی های این افراد است.

گرایش ها

در اغلب دانشگاه ها در مقطع کارشناسی، در ابتدای ورود به دانشگاه این رشته فاقد گرایش است و پس از گذشت 2 سال و سپری کردن دروس با توجه به علایق و سوابق تحصیلی امکان انتخاب گرایش وجود دارد. توجه داشته باشید که در مقطع کارشناسی گرایش موضوع چندان حائز اهمیتی نیست زیرا اکثر دروس بین گرایش ها یکسان است. پس در طول دوران تحصیل باید توجه کنید که به کدام گرایش علاقه مند هستید که برای ارشد به سراغ آن رشته بروید. در بعضی از دانشگاه ها نیز از همان ابتدا شما ملزم به تحصیل در گرایشی خاص هستید. گرایش های مهندسی شیمی به شرح زیر می باشد.

  •  گرایش صنایع پتروشیمی
  • گرایش صنایع نفت و گاز
  • گرایش صنایع غذایی
  •  گرایش بیوتکنولوژی
  • گرایش نانوتکنولوژی
  • گرایش مهندسی فرآیند

وظایف

جایگاهی که اغلب این افراد در آن مشعول به کار می شوند، بخش تحقیق و توسعه و یا بخش تولید است.

وظایف مهندس شیمی ای که در بخش تحقیق و توسعه مشغول به فعالیت است عبارتست از:

  1. آزمایش های جدیدی جهت توسعه محصولات مختلف در آزمایشگاه انجام دهد.
  2. برای ایجاد روش های ایمن و مفرون به صرفه از مدل های کامپیوتری استفاده کند.
  3. برنامه ریزی دقیقی برای چگونگی نحوه انتقال نمونه های آزمایشگاهی به محیط واقعی کار داشته باشد.
  4. از روش هایی استفاده کند که کمترین آسیب به محیط زیست برسد.

وظایف مهندس شیمی ای که در بخش تولید مشغول به فعالیت است عبارتست از:

  1. نظارت فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی تولید
  2. طراحی سیستم ها و دستگاه ها مورد نیاز در تولید

نرم افزار های رشته مهندسی شیمی

  • HYSYS نرم افزاربهینه سازی فرآیندهای شیمیایی
  • Draw Chem Portable Win نرم افزار رسم ساختمان ملکول و نمادهای شیمی
  • FLUENT
  • ASPEN ONE نرم افزار طراحی و شبیه سازی
  • OLGA
  • MATLAB
  • FEMLAB
  • CHEMCAD نرم افزار شبیه سازی فرآیندهای شیمیایی

بازار کار و حقوق

افرادی که در رشته مهندسی شیمی تحصیل می کنند در آینده می توانند در صنایع مختلف مانند صنایع شیمیایی، غذایی، دارویی، نساجی، نفت و گاز و پتروشیمی، معدنی، انرژی و در تمامی کارخانه های تولیدی مشغول به کار شوند. به مرور زمان و کسب تجربه می توانند به درجات بالاتر و درآخر به مدیریت ارتقا پیدا کنند. در صنعت نفو گار و پتروشیمی استخدام مهندسیسن شیمی بسیار زیاد است. البته برای اینکه بتوانند در این صنعت مشغول به کار شوند لازم است تا رزومه عالی ای را برای خود رقم بزنند. حقوق ین افراد که در صنایع نفت و گار و پتروشیمی مشغول به کار می شوند بالا است و با پیشرفت می توانند به درجات بالاتری نیز نائل شوند. به طور کلی افرادی که بتوانند در هر جایگاهی خوب ظاهر شوند ارتقا جایگاه و حقوق را خواهند داشت.

ارسال شده توسط
نگار آنت

0 نظر

کامنت بگذارید