بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان

مهاجرت یعنی ورود به دنیایی تازه و شروع یک زندگی جدید. این تصمیم حساس و هزینه‌بر می‌تواند باعث موفقیت یا سرخوردگی و شکست شما باشد. به همین دلیل در گرفتن این تصمیم باید با مطالعه و آگاهی کافی عمل کرد. مهاجرت راه‌های مختلفی از جمله مهاجرت کاری، تحصیلی، سرمایه‌گذاری یا از طریق خانواده دارد. انتخاب هر کدام از این روش‌ها نیازمند شرایط و هزینه‌های مختلفی است. قبل از هرچیز اما باید در مورد مقصد خود تعیین کنید. ورود به یک کشور جدید برابر است با ورود به یک فرهنگ تازه و روبرو شدن با شرایط اقلیمی متفاوت. برای همین هر کشوری نمی‌تواند گزینه مناسب برای مهاجرت شخص شما باشد. در این مرحله بهتر است تعارف را کنار گذاشته و به شناخت کشورهای مورد نظر پس از شناخت خود و نیازهای خود بپردازید. اینگونه است که احتمال پشیمان شدن و شکست خوردن به حداقل خواهد رسید. در این مقاله قصد داریم شما را با دورنمای کشورهای مختلف برای مهاجرت ایرانیان آشنا کنیم.

انتخاب حساس

مهاجرت معمولا به معنای گذراندن ادامه زندگی در یک جای دیگر از کره زمین است. ما در سال‌های زندگی در ایران به فرهنگ، محیط، شرایط آب‌وهوایی و هزاران مورد دیگر عادت کرده‌ایم. زمانی که به کشوری جدید برویم قرار است تمام این عادات را پشت سر گذاشته و با فرهنگی جدید هماهنگ شویم. برای همین لازم است در درجه اول خود را بشناسیم و سپس مقصدهای بالقوه مهاجرتمان را. این شناخت به ما کمک خواهد کرد  انتخابی دقیق‌تر و با احتمال شکست پایین‌تر داشته باشیم.

شناخت خود

  • اهداف و ترجیحات: فردی که در زمان میانسالی و برای سال‌های بازنشستگی تصمیم به مهاجرت می‌گیرد، نیازمند محلی آرام و هوایی سالم است. اهداف و ترجیحات فردی از مهاجرت باید اولین اولویت را در بررسی شرایط داشته باشند چون که در نهایت برنده یا بازنده این مهاجرت شخص شما هستید.
  • مهارت‌ها: اگر قصد مهاجرت کاری یا تحصیلی یا حتی سرمایه‌گذاری را داشته باشید، قبل از همه‌چیز باید مهارت‌ها و استعدادهای خود را بشناسید. اگر مهارت شما در کشور مقصد اشباع شده باشد، مهاجرت به‌احتمال زیاد بیهوده خواهد بود.
  • سرمایه: اینکه سقف هزینه کردن شما چه مقدار است و چه محدودیت‌هایی در هزینه‌های اولیه یا بعد از مهاجرت دارید؟

شناخت مقصد

  • شرایط سیاسی: نوع برخورد با مهاجران یک کشور در کشورهای دیگر کاملا متاثر از مروادات سیاسی بین دو کشور است. اگر دو کشور (مثل ایران و آمریکا) در حالت جنگ و خصومت باشند، احتمال به وجود آمدن مشکل در فرآیند مهاجرت افزایش می‌یابد. برای مهاجرت به این کشورها بهتر است دلیل خوبی داشته باشید.
  • شرایط اجتماعی: مثل نرخ بیکاری، میزان بزهکاری و...
  • شرایط اقتصادی: نرخ تورم و شرایط اقتصاد از لحاظ رو به پیشرفت یا سقوط بودن.
  • شرایط فرهنگی: نژادپرستی در بعضی از کشورها بیداد می‌کند و می‌تواند زندگی شما پس از  مهاجرت را با مشکلات جدی روبرو کند.

مناسب ترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان در حال حاضر

مهاجرت برای ایرانیان

استرالیا

تراکم جمعیت پایین، امکانات بالا و مهاجرپذیری این کشور را به یکی از بهترین مقصدهای مهاجرت برای تمام جهان تبدیل کرده است. استرالیا اگرچه در سال‌های اخیر به علت مشکلات به‌وجود آمده توسط مهاجران خاورمیانه‌ای‌ها، محدودیت‌هایی را در زمینه مهاجرت ایجاد کرده است، همچنان به‌راحتی در دسترس است. در حال حاضر مهاجرت به این کشور به علت کرونا تقریبا غیرممکن بوده و تنها امکان پیگیری روال اداری وجود دارد.

مهاجرت تحصیلی به استرالیا یکی از ساده‌ترین انواع مهاجرت به این کشور است. دانشگاه‌های استرالیا  عموما از رتبه‌های چشم‌گیر جهانی برخوردارند و در زمینه تحصیل بین‌المللی خدمات ویژه‌ای را ارائه می‌دهند. انگلیسی بودن زبان این کشور نیز  دلیل دیگری برای محبوبیت آن نزد متقاضیان مهاجرت است.

از دیگر راه‌های مهاجرت به استرالیا می‌توان به ویزای کاری و ویزای سرمایه‌گذاری و همچنین مهاجرت از طریق خانواده اشاره کرد. استرالیا به علت جمعیت کمی که دارد  نیاز به جذب افراد توانمند خارجی را در خود احساس می‌کند. سیاست‌های این کشور هم بر همین اساس حامی مهاجران بوده و شرایط اجتماعی استرالیا مناسب مهاجرت ایرانیان است. این کشور حتی از لحاظ آب‌وهوایی هم به ایران نزدیک است و از همین جهت در بین ایرانیان متقاضی مهاجرت محبوبیت روزافزونی دارد.

کانادا

پیشرفته بودن این کشور و قدرت اقتصاد آن بر کسی پوشیده نیست. مهاجرت به این کشور در سال‌های اخیر برای ایرانیان سخت‌تر شده است. یکی از دلایل این اتفاق، بالا رفتن هزینه‌های خروج از کشور است. در حال حاضر فقط برای بلیط هواپیما به مقصد کانادا باید بیش از 30 میلیون تومان هزینه کنید. از طرف دیگر پرواز مستقیم برای کانادا فعلا وجود نداشته و نیاز به پرواز غیرمستقیم  از طریق آلمان یا کشورهای دیگر است.

با وجود این مشکلات، کانادا کشور فوق‌العاده‌ای برای مهاجرت ایرانیان است. مردم این کشور با مهاجران بسیار مهربان بوده و زبان رسمی این کشور انگلیسی و فرانسوی است. امکانات بالا و به‌روز بودن تکنولوژی‌ها در کانادا، در کنار برخورداری از منابع و زیبایی‌های طبیعی، روز به روز این کشور را نزد مهاجران ایران و جهان محبوب‌تر می‌کند.

از راه‌های مهاجرت به کانادا می‌توان به مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری و مهاجرت کاری به کانادا اشاره کرد. این کشور از لحاظ تحصیلی نیز ارزان‌تر از استرالیا بوده و سطح عملی خوبی برای آموزش عالی دارد. برنامه کارگر ماهر فدرال یا اسکیل ورکر، راه‌های مختلفی است که دولت کانادا افراد با استعداد خارجی را از دیگر متقاضیان جدا کرده و به آن‌ها ویزا می‌دهد. تعداد زیادی دانشجو نیز  هرسال برای ورود به دانشگاه‌های معروف و سطح بالایی همچون دانشگاه تورنتو اپلای می‌کنند. کانادا حتی شرایط ویژه‌ای برای مهاجرت با معدل پایین فراهم کرده است.

آمریکا

کشمکش‌های بین ایران و آمریکا، این کشور را در سال‌های اخیر به یکی از سخت‌ترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان بدل کرده است. اما با این وجود نمی‌توان هیچ‌گاه بر رفاه موجود در این کشور چشم بست. بهترین مراکز تحصیلی، تفریحی، فرصت‌های شغلی، سرمایه‌گذاری و... در این کشور وجود دارند و متقاضیان ورود به این کشور بی‌شمارند. در سال‌های اخیر بسیاری از ایرانیان در روند مهاجرت به این کشور با مشکل مواجه شده‌اند اما این به معنای غیرممکن بودن آن نیست. در حال حاضر می‌توانید برای مهاجرت به این کشور مدارک خود را تحویل داده و فرم‌های لازم را پر کنید تا نوبت به مراحل بعدی برسد.

آلمان

کشوری پیشرفته در قلب اروپا که اقتصاد آن بسیار پویا است. وجود فرصت‌های شغلی بسیار و صدور ویزاهای موقت برای کارجویان از عواملی است که این کشور را نزد متقاضیان مهاجرت کاری محبوب کرده است. مهاجرت تحصیلی به این کشور نیز گزینه خوب دیگری است که پیش روی افراد قرار خواهد داشت. مهاجرت کاری به آلمان یکی از راه‌هایی است که بسیار توصیه می‌شود. از طریق سایت‌های کاریابی می‌توانید فرصت‌های شغلی موجود در این کشور را با مهارت‌های خود تطبیق دهید.

ایتالیا

این کشور که در حال حاضر جلوی ورود تمام مهاجران را به‌دلیل کرونا گرفته است، یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی به شمار می‌رود. دانشگاه‌های بین‌المللی، باامکانات و سطح‌بالای این کشور در کنار بورسیه‌هایی که به افراد اعطا می‌شود، از دلایل این محبوبیت هستند. همچنین پس از پایان دوران تحصیل، یک سال به شما برای پیدا کردن کار زمان داده می‌شود و در صورت موفقیت شما در پیدا کردن شغل، امکان شهروند شدن برای شما وجود خواهد داشت. مهاجرت کاری مستقیم به این کشور گزینه مناسبی نیست چون برای پذیرش مهاجران کاری خارج از اتحادیه اروپا محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای توسط دولت این کشور اعمال شده است.

اتریش

اگر به دنبال یک زندگی آرام، بی‌دردسر و به‌دور از آلودگی هستید، اتریش بهترین گزینه برای شماست. شاخص بزهکاری در این کشور بسیار پایین بوده و امنیت آن مثال‌زدنی است. وضعیت اقتصادی اتریش هم شدیدا پایدار است  و می‌توانید برنامه‌ریزی‌های بلندمدتی برای سرمایه خود داشته باشید. بهترین راه مهاجرت به اتریش از طریق کار یا سرمایه‌گذاری است. مهاجرت تحصیلی به این کشور  به اندازه کشورهایی مثل آلمان، استرالیا و کانادا محبوب نیست.

 

ترکیه

ترکیه از لحاظ اقتصادی یا رفاه برتری خاصی نسبت به ایران ندارد و تنها از جهت ساده بودن فرآیند مهاجرت و باز بودن مرزها، توصیه می‌شود. شرایط اجتماعی این کشور در بعضی بخش‌ها شبیه اروپا هستند اما باید دقت ویژه‌ای در انتخاب منطقه خود داشته باشید.

بهترین کشورها برای مهاجرت

نیوزیلند

کشوری که با اخذ ویزای آن می‌توانید به 172 کشور دنیا بدون ویزا سفر کنید نمی‌تواند گزینه بدی برای مهاجرت باشد.  این کشور از طریق امتیازبندی مهارت‌ها و شرایط شما، شرایطتان جهت اخذ ویزا را بررسی خواهد کرد. مشکل نیوزلند هزینه‌های بالای زندگی نسبت به دیگر کشورها است. این کشور حتی از استرالیا هم گران‌تر است. اما اگر هزینه برای شما مسئله نباشد و صرفا به امکانات و آرامش اهمیت بدهید، نیوزیلند یک گزینه جدی برای شما به حساب می‌آید.

 

 

کلام آخر

مهاجرت اگرچه کلید رسیدن بسیاری از افراد به خوشبختی است، تضمینی در این زمینه ارائه نمی‌دهد. ممکن است افرادی راه نجات خود را در مهاجرت بدانند اما این تفکر درست نیست. راه رسیدن به خوشبختی از جدی گرفتن پروسه مهاجرت و زمان گذاشتن روی انتخاب مقصد می‌گذرد. شما باید ابتدا خودتان را درست شناخته و سپس با توجه به اهداف، نیازها و مهارت‌هایتان نوع مهاجرت و مقصد را مشخص کنید. اگر شما یک دانشجوی ممتاز هستید، ایتالیا و استرالیا گزینه‌های خوبی برای شما هستند. در حالی که برای مهاجرت کاری، کانادا گزینه به مراتب بهتری خواهد بود.

 

 

 

ارسال شده توسط
پوریا پدرام
کارشناس آی‌تی، دانشجوی ارشد کارآفرینی، نویسنده، ویراستار، مترجم، عاشق ایده‌های جدید و داستان‌سرایی!

0 نظر

کامنت بگذارید