چگونه صفحه‌ی لینکدین خوب بسازیم؟

لینکدین یک سایت خدمات کسب‌وکار و کاریابی آنلاین است. این پلتفرم در دهه‌ی گذشته سیر صعودی در جذب توجه و محبوبیت را تجربه کرد و به تدریج در میان کارکنان، کارفرمایان و صاحبان مهارت ایرانی هم جایگاه خوبی را به خود اختصاص داد. در حال حاضر تعدادی از کارفرمایان، از طریق لینکدین فرد مورد نظر خود را پیدا می‌کنند. اگر صاحب مهارت هستید، اهمیت داشتن یک پیج لینکدین قوی برای معرفی و ساخت برند شخصی شما بسیار زیاد خواهد بود. پیج لینکدین ترکیبی از CV، رزومه و انگیزه‌نامه است که شخصیت شما را در کنار توانایی‌ها، مدارک تحصیلی و گواهینامه‌های کسب شده به دیگران معرفی می‌کند. داشتن پیج لینکدین خوب و مناسب، راه شما را برای قبولی در مصاحبه‌های شغلی و مهاجرتی هموار خواهد کرد. در این مقاله راهکارهای ساخت پیج لینکدین قدرتمند را به شما نشان می‌دهیم.

چرا لینکدین؟

در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از ایده‌پردازان، صاحبان کسب‌وکار و صاحبان مهارت در لینکدین حضور دارند. این پلتفرم علاوه بر فراهم کردن امکان معرفی خود از طریق تجربیات و مهارت‌ها، به شما اجازه‌ی تعامل با دیگران را نیز می‌دهد. در لینکدین می‌توانید مقاله، عکس یا ویدیو پست کنید و برای محتوای دیگران کامنت بگذارید. این ارتباط فعال می‌تواند در درازمدت باعث به وجود آمدن حلقه‌ای از افراد در هر مهارت و در نهایت رشد همه‌ی آن‌ها باشد.

چرا لینکدین

افراد در لینکدین می‌توانند استراتژی‌های برندینگ را برای نام خود اجرا کنند. صفحه‌ی لینکدین هر شخص حاوی انگیزه‌ها، جهان‌بینی، دستاوردها، تجربه‌های کاری و درسی و همچنین محتواهای تولید شده توسط اوست. هر کسی می‌تواند با تولید محتوای مربوط به زمینه‌ی کاری خود و جذب مخاطب، خود را به جامعه‌ی هدف شناسانده و شانس دستیابی به موقعیت‌های شغلی بهتر را برای خود بالا ببرد. البته باید توجه داشت که جذب مخاطب در این شبکه‌ی اجتماعی، شبیه اینستاگرام یا توییتر نیست و مخاطب هدف، فردی صاحب مهارت یا کسب‌وکار است و اگر محتوای تولید شده توسط شما از کیفیت کافی برخوردار نباشد، به راحتی متوجه شده و آن را کنار می‌گذارد.

بهترین پروفایل ممکن

  • صفحه‌ی اصلی پروفایل شما در لینکدین شامل اجزایی است که هر کدام نشان‌دهنده‌ی بخشی از شخصیت شما هستند. اولین بخش عکس پروفایل شما است. عکس پروفایل مناسب لینکدین نباید یک عکس پرسنلی، عکسی غیر رسمی یا سلفی باشد. بهترین حالت برای عکس پروفایل لینکدین، پرتره است و بهتر است 60 درصد فضا را صورت شما پوشانده باشد. در واقع عکسی که از دور گرفته شده باشد عکس مناسبی نیست. جدید بودن عکس و بر تن داشتن لباس رسمی نیز از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.
  • پایین اسم و عکس شما، بخشی با نام سرخط یا Headline وجود دارد که می‌تواند توصیف کننده‌ی موقعیت شغلی شما باشد. همچنین می‌توانید از این بخش برای قراردهی جمله‌ای که مخاطب را کنجکاو یا جذب کند یا حتی در خاطر او بماند استفاده کنید.
  • بخش بعدی Summary یا همان خلاصه است که شخصیت شما را در چند جمله خلاصه می‌کند. برای پر کردن این بخش باید از زبان انگلیسی استفاده کنید و مختصری در مورد علایق، انگیزه‌ها و توانایی‌های کلی بنویسید. مثلا اگر گرافیست هستید، می‌توانید علت علاقه‌ی خود به گرافیک را شرح دهید. بعضی از کسب‌وکارهای امروزی به دنبال افراد خلاق و با اعتماد به نفس هستند و به همین خاطر این بخش برای آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به یاد داشته باشید که توانایی‌ها و سوابق شما در بخش‌های دیگر صفحه به نمایش در می‌آیند. در این بخش، داستان‌سرایی در مورد خودتان از همه‌چیز مهم‌تر است.
  • از کلمات تکراری همچون «خلاق» یا «متمرکز» تا حد ممکن استفاده نکنید.

پروفایل خوب لینکدین

  • مهارت‌های خود را در قسمت Skills وارد کنید. لینکدین برای تایید این مهارت‌ها دو راه پیش روی شما قرار داده است. راه اول اینکه از کسانی که شما را می‌شناسند و از مهارت‌هایتان آگاهند بخواهید تا برای آن مهارت خاص به شما تاییدیه Endorsement بدهند. بدیهی است هر چه افراد متخصص‌تری این کار را بکنند، کسانی که پیج شما را می‌بینند از مهارت شما اطمینان بیشتری خواهند یافت. راه دیگر شرکت در آزمون‌های مهارت لینکدین است. با شرکت در این آزمون‌ها می‌توانید یک گواهینامه برای مهارت خود دریافت کنید. این گواهینامه در پروفایل شما به نمایش در می‌آید و مهر تاییدی بر توانا بودن شما خواهد بود.
  • پر کردن صفحه مهم نیست! بلکه مهارت‌ها واقعی شما باید در این صفحه به نمایش دربیاید. اگر مهارت‌های اعلام شده واقعی نباشند یا در بخش خلاصه، اغراق کرده باشید، در آینده با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد. پس از ابتدا صداقت را سر لوحه‌ی کار خود قرار دهید.
  • تمام گواهینامه‌ها، مدارک تحصیلی رسمی و غیر رسمی (آنلاین کورس) و تمام سوابق شغلی شما (حتی برای یک ماه) قابل ثبت خواهند بود.
  • زمینه‌های کاری خود را همانطور که هست ثبت کنید. زیرا الگوریتم لینکدین برای ظاهر کردن نام شما در جستجوهای کارفرمایان و صاحبان کسب‌وکار، از این قسمت استفاده می‌کند.
  • اگر جایی تجربه‌ی کاری بسیار موفقی داشته اید، می‌توانید از مدیر خود بخواهید برای شما توصیه‌نامه (Recomendition) بنویسد و آن را در صفحه‌ی شما قرار دهد.
  • فعالیت شما از قبیل پست گذاشتن و لایک یا کامنت روی پست دیگران در پروفایل شما به نمایش در می‌آید. پس حتی فعالیت شما نیز معرف شخصیت شماست. به اجزای کار خود دقت بسیاری داشته باشید.

ارتباطات و تولید محتوا

جدا از دقت در ساخت اجزای صفحه‌ی لینکدین، ایجاد یک شبکه و گسترش آن هم از اهمیت بالایی برخوردار است. شما می‌توانید با دیگر افرادی که در زمینه‌ی کاری شما فعالیت می‌کنند آشنا شوید. همچنین می‌توانید با کارکنان مختلف ارتباط گرفته و با تولید محتوای مناسب و کاربردی برای آن‌ها، شبکه‌ی خود را در کنار برند شخصی گسترش دهید. کارهایی که در مورد ساخت پروفایل گفته شد، شروط لازم برای حضور در لینکدین و کار با آن بود. اما به هیچ وجه شرط کافی نیست! برای حضوری اثربخش در لینکدین لازم است شبکه‌ی ارتباطات خود را گسترش دهید.

اصول اولیه لینکدین

نتیجه

لینکدین پلتفرمی مدرن برای ارتباط افراد در زمینه‌های مربوط به کسب‌وکار است. در لینکدین می‌توانید نام خود را به صورت برند عرضه کرده و خود را به کارفرمایان و کارکنان دیگر معرفی کنید. ساخت یک پروفایل قوی با نکاتی که گفته شد، ایجاد ارتباط با افراد مناسب و تولید محتوای حرفه‌ای می‌تواند شما را به موقعیت‌های شغلی بالا رسانده و در مسیر مهاجرت به شما کمک کند.

ارسال شده توسط
پوریا پدرام
کارشناس آی‌تی، دانشجوی ارشد کارآفرینی، نویسنده، ویراستار، مترجم، عاشق ایده‌های جدید و داستان‌سرایی!

0 نظر

کامنت بگذارید