چگونه در خوابگاه زندگی کنیم ؟

سبک زندگی خوابگاهی با قوانین نوشته و نانوشته خود می تواند نقطه عطفی در زندگی شما باشد اگر بدانید این دوران طلایی را چگونه سپری کنید. در این نوشته قرار است درباره تجربه عینی و ملموس خودم از 3 سال زندگی در خوابگاه و یک سال در خانه دانشجویی برایتان بنویسم. زندگی در خوابگاه برای خیلی ها  یادآور خاطرات خوش است و برای عده ای هم دورانی سخت و تلخ را تداعی می کند. بعضی ها این دوران را به سکوی پرتاب برای رسیدن به آینده ای درخشان تبدیل کرده اند و برخی صرفا روزهای دانشجویی خود را سپری کرده اند، بدون هیچ تجربه و آموخته ی جدیدی که در آینده زندگی کاری و شخصی از آن بهره بگیرند.

پس آنچه مسلم است کیفیت زندگی در خوابگاه در خیلی موارد به خود شما بستگی دارد.

نکات زندگی خوابگاهی

وقتی برای اولین بار وارد خوابگاه می شوید بعد از اینکه هیجان قبولی در دانشگاه و وارد شدن به دنیایی بزرگتر را پشت سر میگذارید. باید با این واقعیت مواجه شوید که شما اکنون در شهری جدید، در خانه ای جدید به نام خوابگاه و در کنار افرادی کاملا ناشناس و جدید هستید که بعد از این بیشترین زمان خود را با آنها سپری میکنید. پس بهتر است کمی به عادت ها و اخلاق خاص خود نگاه بیندازید و سعی کنید آنها را اصلاح کنید چون هم اتاقی های شما خانواده تان نیستند که شما را با هر رفتار و عادتی بپذیرند. معمولا بی نظمی، تنبلی در انجام کارهای اتاق، حساسیت بیش از حد به سر و صدا، عادت های بد غذایی و.. از عادت هایی است که هیچ کس نمی تواند در محیط خوابگاه با آن کنار بیاید. می توانید برای نظم و قانون بخشیدن به کارها یک سری برنامه و قوانین کلی را برای اتاق خود وضع کنید تا همه ملزم به انجام آن باشند.

یکی دیگر از مسائل مهم در خوابگاه مدیریت هزینه هاست. طبیعتا زندگی مستقل در شهری دیگر برای شما هزینه های زیادی را ایجاد می کند که یکی از آنها هزینه های غذا و مواد خوراکی در خوابگاه است. بعضی دانشجویان ترجیح می دهند تمام هزینه های خود را جداگانه و فردی انجام دهند اما تجربه شخصی من نشان می دهد که اگر شما این هزینه ها را با هم اتاقی های خود به اشتراک بگذارید نتیجه بهتری خواهد داشت. برای این کار یک نفر را برای مدیریت هزینه ها انتخاب کرده و تمام مایحتاج مصرفی اتاق را به صورت هفتگی خرید کنید.

وسایل مورد نیاز برای زندگی در خوابگاه

امکانات رفاهی برای خوابگاه های مختلف متفاوت است و گاهی نیاز است برخی وسایل را دانشجویان به صورت شخصی به خوابگاه بیاورند. می توانید بعد از بازدید از اتاق و خوابگاه لیستی از اقلام مورد نیاز را تهیه کنید و متناسب با هزینه هر کسی بخشی از آنها را برای استفاده اتاق تهیه کند. البته بیشتر وسایل مانند ظروف مورد نیاز را می توانید از خانه ببرید تا دوباره هزینه نکنید. معمولا خوابگاه های دانشگاه های دولتی وسایلی همچون تشک و تخت را در اختیار دانشجو می گذراند اما بقیه وسایل خواب را خود دانشجو باید تهیه کند.

قوانین خوابگاه

شما می خواهید وارد زندگی گروهی شوید. همواره باید دقت داشته باشید که همه افرادی که وارد خوابگاه می شوند لزوما اخلاقیات و روحیات شما را نمی شناسند و یا شبا آن سازگار نیستند. از طرفی بخاطر تفاوت فرهنگ ها ممکن است در اوایل بعضی از رفتار ها برایتان عجیب باشد. اما با کمی ملایمت و ومدارا می توانید بهترین دوست ها برای هم باشید.

از مهم ترین قوانین ساعت خاموشی اتاق پ است که اگر در آن به توافق نرسید بیشترین مشکلات و ناراحتی را خواهید داشت. به طور مثال ساعت دوازده شب را به عنوان ساعت خاموشی تعیین کنید و همه مقید باشید که آن را رعایت کنید، البته تغییر این ساعت با توافق همه افراد مانعی نخواهد داشت. برای درس خواندن بعد از این ساعت می توانید سالن مطالعه خوابگاه را انتخاب کنید. ممکن است در یک اتاق شما و دوستانتان برنامه درسی و امتحانی متفاوتی داشته باشید پس در مواقعی که یکی از افراد اتاق امتحان دارد سعی کنید شب نشینی و سر و صدای بیش از حد را به حداقل برسانید و به یاد داشته باشید، این شرایط برای خود شما هم پیش خواهد آمد. به طور کلی زندگی خوابگاهی باید شما را به این نقطه برساند که درک متقابل و انعطاف بیشتری نسبت به دیگران داشته باشید.

اوقات فراغت خود را در خوابگاه چگونه بگذرانیم؟

یکی از مزایای زندگی در خوابگاه، به اندازه کافی وقت داشتن است. به جز زمانی که برای درس خواندن صرف می شود باز هم وقت آزاد زیادی خواهید داشت و تصمیم با شماست که این زمان را چگونه سپری کنید.

  • تفریح

یکی از زیباترین بخش های زندگی دانشجویی در خوابگاه تفریحات خوابگاهی است. بعد از مدتی که در خوابگاه با هم اتاقی های خود ارتباط برقرار کردید و دوستان خود را پیدا کردید، گروهی از دوستان در خوابگاه تشکیل میشود. شما و دوستانتان می توانید تفریحاتی مثل دسته جمعی فیلم دیدن، پانتومیم، گشت و گذار در شهر و… را تجربه کنید. این تفریحات می تواند حال و هوای تان را عوض  کند و شیرینی زندگی خوابگاهی را برایتان بیشتر کند.

  • شرکت در دوره های آموزشی و کارآموزی

سالهای زیادی گذشته است از زمانی که تنها با داشتن یک مدرک دانشگاهی می توانستید یک شغل مناسب داشته باشید. در دوره فعلی شرکت ها بیشتر به دنبال افراد با مهارت های بالا هستند، چیزی که در میان کتاب و جزوه دانشگاه کمتر پیدا میشود. در هر رشته ای که تحصیل می کنید می توانید با گذراندن دوره های آموزشی، مطالعه بیشتر و انجام کارآموزی این مهارت ها را کسب کنید تا به محض فارغ التحصیلی از دانشگاه بتوانید مشغول به کار شوید.

  • کار همراه با کسب درآمد

انجام برخی کارهای پاره وقت مرتبط با رشته تحصیلی و گاهی غیر مرتبط تجربه ای است که در کنار کسب درآمد می تواند شما را بیشتر در موقعیت یادگیری قرار دهد. کارهای دانشجویی به صورت پاره وقت، دورکاری و پروژه ای در زمینه های مختلف وجود دارد که می توانید برای اطلاع بیشتر مقاله کار دانشجویی و 7 پیشنهاد عالی برای آن را مطالعه کنید.

سخن آخر اینکه نگران دغدغه ها، محدودیت ها و تغییراتی که قرار است در زندگی خوابگاهی تجربه کنید نباشید و با آغوش باز به استقبال چالش ها بروید. در نهایت آنچه به عنوان خاطرات زندگی در خوابگاه در خاطرتان می ماند همواره لبخند به لبانتان خواهد آورد.

ارسال شده توسط
نگار آنت

0 نظر

کامنت بگذارید