آزمون نظام مهندسی هر ساله توسط سازمان سنجش برگزار می شود. اما پیش از آن نیاز است تا با سازمان نظام مهندسی کشور آشنا شویم. این سازمان که زیر نظر وزارت راه و شهر سازی می باشد، کارشناسانی دارد که وظیفه ی آن ها نظارت بر اجرای صحیح و اصولی مباحث مقررات ملی است که این مقررات را دفتر مقررات ملی ساختمان تصویب کرده است. کارشناسان سازمان نظام مهندسی از طریق آزمون نظام مهندسی انتخاب می شوند. آن ها بعد از قبولی در این آزمون پروانه اشتغال به کار خواهند گرفت که این پروانه به مدت 4 سال اعتبار خواهد داشت.
بیشتر بخوانید : آزمون آیلتس چیست و چه بخش هایی دارد ؟
آزمون نظام مهندسی در رشته ها و صلاحیت های زیر برگزار می شود :
صلاحیت های نظارت ، طراحی، محاسبات
بیشتر بخوانید : مهندسی عمران و بازار کار آن را بشناسید!
صلاحیت های نظارت، طراحی، اجرا
صلاحیت های نظارت و طراحی
این آزمون برای همه رشته ها به جز صلاحیت معماری داری تست های چهار گزینه ای است. متقاضیان شرکت در این آزمون باید بتوانند از 60 سوالی که به صورت تستی برگزار می شود 50 درصد نمره را به دست بیاورند. سوالات تستی این آزمون نمره ی منفی هم دارد اما خبر خوب این است که هر تعدادی که بتوانند این نمره کسب کنند موفق به دریافت پروانه اشتغال خواهند شد و آزمون حالت رقابتی ندارد. همچنین استفاده از منابع در سر جلسه ی امتحان مانعی ندارد و شرکت کنندگان می توانند جزوه یا کتاب های مورد نیاز را همراه با خود در جلسه ی آزمون داشته باشند و به اصلطلاح دانشجویان، آزمون open book برگزار می شود.
بیشتر بخوانید : آزمون تافل و هر آنچه باید در مورد آن بدانید!
ثبت نام در این آزمون اینترنتی است. افرادی که مایل به شرکت در آزمون هستند می توانند با مراجعه به سایت و مطالعه شرایط و ضوابط آزمون اقدام به نام نویسی نمایند. اما باید در نظر داشته باشند که از جمله شرایط مهم شرکت در آزمون داشتن سابقه ی کار مرتبط با این حوزه است که برای دانشجویان فارغ التحصیل کارشناسی 3 سال، فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد 2 سال و فارغ التحصیلان مقطع دکتری 1 سال از زمان اخذ مدرک می باشد. همچنین متقاضیان می توانند در همه ی صلاحیت ها به طور همزمان شرکت کنند و از این بابت مانعی وجود ندارد.
افرادی که در این آزمون نمره ی لازم را کسب کنند پروانه ی اشتغال " پایه ی 3 " دریافت خواهند کرد. این افراد پس از کسب تجربه ی و بعد از گذشت مدتی و همچنین شرکت در کلاس ها می تواندد به ترتیب گواهی " پایه ی2 " ، " پایه ی 1 " و " ارشد " را دریافت کنند. مهندسین پس از دریافت مدرک پروانه اشتغال می توانند به عنوان کارشناس نظام مهندسی فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین می توانند تا مدرک خود را به شرکت های معتبر اجاره داده و در ازای آن هزینه دریافت کنند.