یکی از اشتباهاتی که دانش آموزان بعد از دریافت نتیجه کنکور سراسری خود انجام می دهند، انتخاب دانشگاه و یا رشته بدون آشنایی دقیق با آن هاست. قبل از اینکه به سراغ انتخاب دانشگاه برویم، بهتر است تا دانشگاه تهران را بهتر بشناسیم ! در این مقاله با دانشگاه تهران به طور کامل آشنا خواهید شد.
دانشگاه تهران، اولین دانشگاه ایران است. ساخت دانشگاه تهران از سال 1312 آغاز شد که معمار آن فردی فرانسوی بود. بودجه ای که برای ساخت دانشگاه تهران در نظر گرفته شد 250 هزار تومان بود. وسعت این دانشگاه در زمان افتتاحیه 21 هکتار بود. در ابتدا به امر دانشگاه تهران دارای شش دانشکده بود که علوم معقول و منقول، حقوق، طب، ادبیات و علوم را شامل می شد.
اساتید مطرحی که در آن زمان وجود داشتند به عنوان هیئت علمی انتخاب شدند. از جمله این استاد ها می توان به پروفسور محمود حسابی، بدیع الزمان فروزانفر، جلال الدین همایی، علی اکبر دهخدا، دکتر محمد معین، مهندس مهدی بازرگان، دکتر مصطفی چمران، دکتر محمد مفتح، دکتر عبدالحسین زرین کوب و ... نام برد.
86 سال است که از عمر دانشگاه تهران می گذرد با این حال همچنان با قدرت در میان دانشگاه های مطرح ایران قرار دارد. این دانشگاه از هر جهت جزو بهترین دانشگاه ها در میان موسسات وابسته به سازمان آموزش عالی کشور است. هم اکنون 25 دانشکده و پردیس را دارا است. در مقطع کارشناسی 111 رشته، در مقطع کارشناسی ارشد 177 رشته و در مقطع دکتری 156 رشته دارد و در این رشته ها از طریق آزمون سراسری دانشجو می پذیرد.
در این بخش با تمامی پردیس ها و دانشکده های دانشگاه تهران آشنا خواهید شد.
اکثر رشته هایی که در دفترچه انتخاب رشته آزمون های سراسری وجود دارد در این دانشگاه وجود دارد. دانشگاه تهران از بین کسانی که در کنکور های ریاضی فیزیک، هنر، زبان، علوم تجربی، علوم انسانی شرکت کرده اند و موفق به اخذ رتبه عالی شده اند دانشجو می پذیرد.
در گروه ریاضی فیزیک رشته های دانشگاه تهران عبارتند از : رشته های مهندسی شامل : برق، کامپیوتر، صنایع، عمران، معماری، مکانیک، شیمی، نفت، پلیمر، مواد و متالوژی، شهرسازی، معدن و بقیه رشته ها مانند علوم مهندسی، ریاضیات و کاربردها، آمار و کاربردها، شیمی، فیزیک و علوم کامپیوتر
در گروه تجربی رشته های این دانشگاه عبارتند از : دانپزشکی، زیست فناوری، زیست شناسی سلولی - مولکولی، میکروبیولوژی،علوم سلولی و مولکولی، مهندسی کشاورزی، روانشناسی، زیستشناسی، زمینشناسی، علم اطلاعات و دانششناسی.
رشته های گروه انسانی دانشگاه تهران :حقوق، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، جامعهشناسی، روانشناسی، راهنمایی و مشاوره، مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی، مدیریت دولتی، الهیات و معارف اسلامی، حسابداری، فلسفه، زبان و ادبیات فارسی، جغرافیا و برنامهریزی شهری، علوم ارتباطات شهری، علوم اجتماعی، باستانشناسی، علوم تربیتی، زبان و ادبیات عربی، ژئومورفولوژی، آب و هواشناسی، جغرافیا و برنامهریزی روستایی، تاریخ و مترجمی زبان عربی.
در گروه هنر رشته های طراحی صنعتی، ادبیات نمایشی، ارتباط تصویری، نقاشی، مجسمهسازی، نوازندگی، موسیقی ایرانی، بازیگری و کارگردانی را دارد.
و در آخر رشته های گروه زبان دانشگاه تهران عبارتند از: زبان و ادبیات انگلیسی، زبان و ادبیات چینی، زبان و ادبیات اسپانیایی، زبان و ادبیات اردو، زبان و ادبیات ایتالیایی و زبان و ادبیات روسی.
تعداد دانشجویان این دانشگاه به 32 هزار نفر رسیده است که شامل دانشجویان ایرانی و خارجی می شود. 1500 نفر هیئت علمی و 3500 نفر کارمند نیز در دانشگاها تهران مشغول به فعالیت هستند.
بزرگترین کتابخانه دانشگاهی ایران در این دانشگاه واقع شده است.مساحت این کتابخانه بیش از 22 هزار متر مربع است و در 9 طبقه ساخته شده است. داخل این کتابخانه مجموعه کاملی از منابع دانشگاهی و کتاب های مرجع قرار دارد.
به دلیل داشتن رشته هایی که دروس آزمایشگاهی زیادی دارند، دانشگاه تهران از آزمایشگاه های مجهز و کاملی برخوردار است.
از دیگر بخش های این دانشگاه می توان به موسسات متنوع پژوهشی آن اشاره کرد این موسسات شامل موسسه ژئوفیزیک، مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک، موسسه لغت نامه دهخدا، مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی و مرکزهمایش های بینالمللی و علمی می شود.
دانشگاه تهران دارای تعداد زیادی فضای ورزشی نیز هست که برای رشته های مختلف ورزشی در داخل دانشگاه و یا خارج آن فراهم کرده است.
دانشگاه تهران، برای دانشجویانی که ساکن تهران نیستند خوابگاه دانشجویی در نظر گرفته است که تعداد این خوابگاه ها 13 عدد است . در ادامه به معرفی این خوابگاه ها می پردازیم.
خوابگاه های اصلی دانشگاه تهران خوابگاه پردیس مرکزی کوی دانشگاه و خوابگاه فاطمیه تهران است که به ترتیب خیابان کارگر شمالی و انتهای خیابان کارگر واقع شده است. خوابگاه کوی دانشگاه جزو بهترین خوابگاه های ایران است که محوطه زیبایی دارد.
تمامی خوابگاه های نامبرده علاوه بر محل اسکان برای دانشجویان امکانات رفاهی و ورزشی نیز دارند.
برای ارتباط با این دانشگاه می توانید به سایت https://ut.ac.ir/fa مراجعه کنید.