تحصیل در کانادا | بهترین مقصد برای تحصیل

دانشگاه های کانادا از بهترین دانشگاه های دنیا هستند که به آن ها بودجه دولتی تعلق میگیرد. داشتن بودجه دولتی به این معنی است که در کنار خدمات عالی چه از لحاظ آموزشی و چه رفاهی برای دانشجویان دارای هزینه های کمتری نسبت به سایر کشور ها هستند. به همین دلیل بورسیه تحصیلی کانادا برای بسیاری از دانشجویان حائز اهمیت است. تنها موردی که وجود دارد این است که برسیه تحصیلی کانادا اکثرا به دانشجویان کانادایی ارائه می شود. کمک هزینه هایی که این کشور به دانشجویان غیرکانادایی می کند  محدود تر از کمک های تحصیلی کشور های انگلیس و استرالیا و آمریکاست.

  • بورسیه تحصیلی کانادا دبیرستان

کشور کانادا برای بورسیه تحصیلی در مقطع دبیرستان 13 نوع بورسیه متفاوت دارد که هر کدام شرایط کسب و هزینه تحت پوشش متفاوتی دارند. دانش آموزان برای دریافت بورسیه نیاز به مدرک زبان ندارند و در صورت نیاز به آموزش بیشتر زبان در حین تحصیل کلاس هایی برای آنها برگزار می شود. هزینه تحصیل در کانادا در مقطع دبیرستان بر حسب شهر محل تحصیل و مقطع تحصیلی بین 14000 تا 20000 دلار در سال می باشد. 

  • بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع لیسانس

 متقاضیان تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم باید معدل دیپلم و پیش دانشگاهی بالاتر از 14 داشته باشند. و برای برخی رشته ها مثل مهندسی مکانیک و برخی دانشگاه های معتبر معدل بالای 15 ضروری می باشد.statement of Interest متناسب با رشته تحصیلی و همچنین مدرک زبان آیلتس با نمره بالای 6.5 یا (TOEFL iBT: 80; CBT: 220; PBT: 550) مورد نیاز است.

  • بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

برای دانشجویان بین المللی که قصد تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را دارند امکان تحصیل به زبان انگلیسی و فرانسه وجود دارد. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بین 12000 تا 17000 دلار و در مقطع دکترا بین 5000 تا 15000 دلار  در سال می باشد. البته امکان دریافت بورسیه برای پوشش هزینه تحصیل و حتی بخشی از هزینه های زندگی نیز وجود دارد.

  • شرایط بورسیه تحصیلی کانادا پزشکی

متقاضیان برای تحصیل در رشته پزشکی در کانادا باید مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی با معدل بالای 15 داشته باشند. نکته قابل توجه اینکه برای ورود به دانشگاه پزشکی یا دندانپزشکی در کانادا متقاضی ابتدا باید بسته به دانشگاه محل تحصیل خود در یکی از رشته های زیستی که اصطلاحا دروس پایه برای پزشکی هستند به مدت 2، 3 یا نهایتا 4 سال تحصیل کند، سپس در آزمون MCAT که آزمون سراسری پزشکی در کاناداست شرکت کند تا در صورت قبولی وارد دانشکده پزشکی شود. این دانشجویان بعد از 4 یا 5 سال تحصیل مدرک پزشکی اخذ خواهند کرد.

هزینه تحصیل در کانادا 2020

میانگین هزینه های سالانه که برای تحصیل و زندگی در کانادا در نظر گرفته می شود بین 20 تا 30 هزار دلار است. یقینا فاکتورهایی مثل رشته تحصیلی، دانشگاه و محل تحصیل و همچنین سطح کیفیت زندگی هر فرد در تعیین هزینه تحصیل در کانادا اثرگذار خواهند بود. چند نکته مهم در مورد هزینه تحصیل در کانادا وجود دارد که باید مدنظر قرار دهید:

  • هزینه سالانه تحصیل در مقطع کارشناسی بالاتر از هزینه تحصیل در کانادا در مقطع فوق لیسانس و دکترا می باشد.
  • علاوه بر شهریه دانشگاه، هزینه های مسکن و زندگی و هزینه خرید کتاب نیز به هزینه های تحصیل در کانادا افزوده می شود.
  • از جمله ارزان ترین دانشگاه های کانادا برای تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا میتوان دانشگاه برندون، دانشگاه منونایت، دانشگاه پرنس ادوارد آیلند، کالج دانشگاه دومینیکن و دانشگاه سایمون فریزر را نام برد. که در مقطع کارشناسی دانشگاه برندون و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه سایمون فریزر کمترین هزینه ها را دارند.
  • ارزان ترین دوره MBA در دانشگاه های کانادا متعلق به دانشگاه مموریال نیوفاندلند است. با میانگین هزینه سالانه 6000 دلار علاقه مندان به این رشته میتوانند در این دانشگاه تحصیل کنند.

شرایط سنی تحصیل در کانادا

برای پذیرش دانشگاه های کانادا فاصله تحصیلی بین مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بسیار مهم است و در صورتی که فاصله زمانی طولانی بین اخذ آخرین مدرک تحصیلی تا درخواست بورسیه تحصیلی کانادا وجود داشته باشد، به دلایلی مانند خارج شدن فرد از آمادگی علمی، رد شدن درخواست بورسیه احتمال بالایی خواهد داشت. اما این مساله برای مقطع دکترا چندان حائز اهمیت نیست، هر چند بهتر است گپ یا فاصله تحصیلی فرد با سابقه کاری و پژوهشی در رشته تحصیلی که درخواست بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع دکترا دارد طی شده باشد.

مدارک لازم برای بورسیه تحصیلی کانادا

معدل

یکی از مهمترین فاکتورها برای دریافت بورسیه تحصیلی کانادا معدل بالای دانشجو در مقاطع تحصیلی قبلی است. دانشگاه های برتر کانادا حداقل نمره معدل 17 را مدنظر دارند و اگر معدل نمرات دانشجو پایین تر از این عدد باشد درخواست بورسیه رد می شود. اما به طور کلی حداقل نمره مورد قبول برای تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد معدل 14 است. برای تحصیل در کالج های کانادا نیز با حداقل معدل 12 پیش دانشگاهی می توان برای بورسیه تحصیلی اقدام کرد.

مدرک تحصیلی

بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی بیشتر به دانشجویان بومی کانادا اختصاص می یابد، به همین سبب برای اخذ بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی شانسی کمتری خواهید داشت. بیشتر دانشگاه های کانادا بورسیه تحصیلی خود را به دانشجویان ممتاز بین المللی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا اختصاص می دهند. مدارک لازم برای هر مقطع به شرح زیر است: 

  • متقاضیان کارشناسی: اسکن و ترجمه تمامی مدارک تحصیلی و ریز نمرات دیپلم و پیش دانشگاهی
  • متقاضیان کارشناسی ارشد:اسکن و ترجمه تمامی مدارک تحصیلی و ریز نمرات دوره کارشناسی
  • متقاضیان دکتری: اسکن و ترجمه تمامی مدارک تحصیلی و ریز نمرات دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد

در کنار مدراک تحصیلی داشتن اسکن پاسپورت معتبر، رزومه کامل از تمامی فعالیت های حرفه ای مرتبط از جمله تحقیقات و پژوهش ها، مقالات علمی و ... همچنین داشتن توصیه نامه از اساتید مدارکی هستند که می توانند به شما کمک کنند.

نمره زبان

نمره زبان در آزمون های معتبر بین المللی از مهمترین معیارها در اخذ بورسیه تحصیلی کانادا به شمار می رود. حداقل نمره برای دوره آیلتس آکادمیک 6.5 است و برای هر مهارت حداقل 6 است. توجه داشته باشید که این حداقل نمره قبولی است و با توجه به هر دانشگاه ممکن است این حداقل نمره متفاوت باشد.

مدارک تکمیلی مورد نیاز

از جمله مواردی که در تایید درخواست بورسیه تحصیلی و پذیرش دانشگاه های کانادا بسیار تاثیر گذار می باشند میتوان به رزومه تحصیلی، نوشتن یک انگیزش نامه دقیق و به دور از اضافه گویی و همچنین داشتن توصیه نامه از اساتید معتبر در رشته تحصیلی فرد متقاضی اشاره کرد.

مدارک مالی

نکته قابل توجه اینکه حتی دانشگاه های دولتی کانادا در مقاطع تحصیلی مختلف به طور تقریبی سالانه 10000 دلار شهریه دارند. در نتیجه یکی از عواملی که می تواند منجر به رد درخواست بورسیه تحصیلی کانادا شود نداشتن تمکن مالی برای هزینه های تحصیل و زندگی در کاناداست، به طوری که فرد دانشجو به طور کامل به بورسیه تحصیلی یا کار دانشجویی وابسته باشد.

ارسال شده توسط
نگار آنت

0 نظر

کامنت بگذارید