logo
همه

هر آنچه درباره مسیر شغلی دواپس باید بدانید!

Navid Amirnejat - 1403/8/1
banner image

شاید در بین شغل‌های مربوط به مهندسی نرم‌افزار و برنامه‌نویسی، دواپس یکی از پرتقاضاترین مهارت‌ها و در عین حال کمیاب‌ترین در ایران و جهان باشد. به‌طوری که اگر شما یک متخصص دواپس باشید، احتمال بسیار کمی دارد که با درآمد مناسب، جایی مشغول به کار نبوده یا پروژه‌ای نداشته باشید. در این مطلب از کلاسور به معرفی شغل کارشناس DevOps و بررسی مسیر تبدیل شدن به یک متخصص در این زمینه می‌پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید. 


دواپس (DevOps) چیست؟

دواپس شامل مجموعه‌ای از روش‌ها و ابزارها و یک شیوه مهندسی نرم‌افزار است که فرایند خودکارسازی ارتباط بین تیم‌های مهندسی نرم‌افزار و IT را فراهم می‌کند. به بیان دیگر، دواپس هماهنگی بین این تیم‌ها را بیشتر و تقویت می‌کند و کاربرد اصلیِ آن، تقویت ارتباط بین تیم‌ها است. 


نیازمندی‌های شغل مهندس دواپس

برای متخصص و کسب درآمد از حوزه‌ای، نیازمندی‌هایی وجود دارد که در گام اول نیاز دارید تا آن‌ها را کسب کنید. در این بخش به بررسی نیازمندی‌های شغل مهندسی دواپس می‌پردازیم.


تحصیلات 

دواپس شغلی است که در زیرمجموعه فعالیت‌های مربوط به تکنولوژی و کامپیوتر قرار می‌گیرد. به همین دلیل، هرچقدر که رشته تحصیلی شما بیشتر به کامپیوتر مربوط باشد، شانس بیشتری برای دریافت موقعیت‌های شغلی مناسب در زمینه دواپس خواهید داشت. مواردی مانند مهندسی کامپیوتر یا نرم‌افزار در این دسته از رشته‌ها قرار می‌گیرند. در مقابل، پیش از تحصیلات، تخصص و مهارت حرف اول را می‌زند. به بیان دیگر، بسیاری از متخصصین دواپس وجود دارند که تحصیلات آن‌ها مرتبط با این حوزه نیست؛ اما با توجه به اینکه مهارت و تخصص خوبی در این زمینه دارند، در حال کسب درآمد بالا در این حوزه بوده و در شرکت‌های معتبری کار می‌کنند.


کارآموزی 

شاید دوره‌های آموزشی یا کتاب‌ها در یادگیری دواپس تا حد زیادی به شما کمک کنند؛ اما تا کاری را انجام ندهید، نمی‌توانید به‌طور کامل آن را یاد بگیرید. وقتی که شما در دوره آموزشی یا بوت‌کمپی مانند بوت کمپ DevOps کلاسور شرکت کردید، نوبت به آن می‌رسد که در یک شرکت یا حتی در یک پروژه در قالب کارآموز فعالیت کنید. در اینجا، مزیتی که بوت کمپ دواپس کلاسور به شما ارائه می‌دهد، پروژه‌محور بودن آموزش است. به‌طوری که شما همزمان با یادگیری، به انجام پروژه‌های مختلف در این زمینه می‌پردازید و از تئوری فراتر می‌روید.


سیستم‌های عامل 

یک مهندس دواپس باید به سیستم‌‌عامل‌های مختلف مانند ویندوز، اندروید، ios و غیره مسلط باشد؛ اما علاوه بر این، پیشنهاد می‌شود که پس از تسلط بر روی این سیستم عامل‌ها، تمرکز اصلی خود را روی یادگیری سیستم عامل لینوکس بگذارید.


برنامه‌نویسی 

به عنوان یک مهندس دواپس، شما باید حداقل به یک زبان اسکریپت‌‌نویسی یا کدنویسی مانند پایتون یا روبی مسلط باشید. مشخص است که هرچقدر به زبان‌های برنامه‌نویسی بیشتری مسلط باشید، مزیت رقابتی بالاتری نسبت به سایر متخصصین دواپس داشته و از درآمد بیشتری برخوردار خواهید بود.


رایانش ابری 

یک متخصص دواپس باید به فضاهای رایانش ابری مانند گوگل کلاود، آمازون و غیره برای مدیریت فایل‌های مختلف در بین تیم‌ها مسلط باشد. لازم به ذکر است که استفاده از هر کدام از این فضاها با توجه به نیاز کسب‌وکار متفاوت است.


مهارت‌ها 

دواپس تنها یک مهارت نیست؛ بلکه برای تبدیل شدن به یک متخصص دواپس، باید مجموعی از مهارت‌ها را باهم داشته باشید. در بخش زیر، مهارت‌های لازم برای تبدیل‌شدن به یک مهندس دواپس بررسی شده‌اند: مهارت‌های فنی  داشتن مهارت‌های فنی مانند تسلط به برخی زبان‌های برنامه‌نویسی، داشتن دانش نسبت به کامپیوتر و سیستم عامل‌های مختلف، در دسته‌ مهارت‌های ضروری برای تبدیل شدن به یک متخصص دواپس قرار می‌گیرند. به عبارتی وقتی که شما رزومه خود را به عنوان یک متخصص دواپس به شرکتی ارسال می‌کنید، کارفرما در اولویت‌های اول مهارت‌های فنی شما را در نظر می‌گیرد و سپس اگر مورد تایید بودید، مهارت‌های نرم شما در مصاحبه بررسی می‎‌شوند. مهارت حل مسئله  در هر شغلی در زمینه نرم‌افزار، یکی از اصلی‌ترین مهارت‌های نرمی که هر فردی باید داشته باشد، مهارت حل مسئله است.

یک متخصص دواپس یا برنامه‌نویس، روزانه با چالش‌ها و باگ‌های زیادی مواجه می‌شود و این شغل به هیچ‌وجه فاقد چالش نیست. به همین دلیل برای موفقیت در این زمینه نیاز است تا از مهارت حل مسئله خوبی برخوردار باشید و بتوانید در سریع‌ترین زمان برای حل هر مشکل، راهکارهای کاربردی ارائه دهید.


مهارت‌های ارتباطی

بر خلافِ بسیاری از شغل‌های حوزه برنامه‌نویسی و تکنولوژی، متخصصین دواپس در بیشتر مواقع در یک تیم فعالیت کرده و به‌صورت انفرادی کار نمی‌کنند. به همین دلیل، نیاز است که از مهارت‌های ارتباطی خوبی برخوردار بوده و بتوانند بیشترین هماهنگی را در بین خود و اعضای تیم داشته باشند.


مهارت‌های تحلیل و بررسی 

تمامی متخصصین دواپس باید بخشی از زمان خود را به‌صورت روزانه به تحلیل و بررسی اختصاص داده تا در نهایت بتوانند راهکارهای مناسبی را برای مسائل متعدد در پروژه ارائه کنند. لازم است بدانید که مهارت‌های مربوط به تحلیل و بررسی تا حد زیادی اکتسابی بوده و با تجربه قابل تقویت است. در کنار آن، استفاده از برخی منابع آموزشی نیز در کسب این مهارت به شما کمک می‌کند.


مهارت‌های مدیریت زمان 

به عنوان مهندس دواپس در یک تیم، شما خود میزانی تسک داشته و باید تسک‌های برخی از افراد تیم را هم برای رساندن پروژه به هدف نهایی خود، مدیریت کنید. در اینجا مهارت مدیریت زمان برای شما اهمیت زیادی داشته و نیاز است تا مهارت مدیریت زمان خود را نیز تقویت کنید. در این مسیر، استفاده از برخی ابزارهای مدیریت پروژه و تسک مانند ترلو و جیرا به شما کمک می‌کند.


شرح وظایف کارشناس DevOps 

وظایف اصلی یک مهندس دواپس به شرح زیر است: 

  • همکاری در توسعه کدها و اجرای سیستم‌های جدید 
  • نظارت روی توسعه و انتشار امکانات جدید توسط تیم توسعه و برنامه‌نویسی برای تضمین کیفیت نرم‌افزار 
  • شناسایی ایرادهای موجود در نرم‌افزار که باعث ایجاد حفره‌های امنیتی می‌شوند

مسیر شغلی دواپس (DevOps) 

به‌طور کلی، نمی‌توان مسیر شغلی مشخصی را برای متخصص شدن در حوزه‌هایی مانند دواپس در نظر گرفت و هر شخصی می‌تواند مسیر منحصربه‌فردی را طی کند. به هر حال برای تبدیل شدن به یک کارشناس دواپس مسیری مطلوب وجود دارد که می‌توانید هنگام شروع یادگیری آن را در نظر بگیرید:

  1. یادگیری گیت
  2. یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی مانند پایتون
  3. یادگیری سیستم عامل لینوکس و کدنویسی
  4. یادگیری شبکه و امنیت
  5. یادگیری مدیریت سرور
  6.  یادگیری کار با کانتینرها
  7. یادگیری
  8. CI/CD
  9. یادگیری مانیتورینگ
  10. یادگیری استفاده از فضاها و سرورهای ابری


بررسی بازار کار مهندس دواپس در ایران در سال 1403

همان‌طور که اشاره شد، در ایران هم‌زمان با تقاضای بالا برای متخصصین دواپس، افراد کمی نیز هستند که در این زمینه تخصص دارند. به همین دلیل اگر شما واقعا در این زمینه به مهارت بالایی برسید، می‌توان گفت که باید خیال شما از بابت پیدا کردن یک موقعیت شغلی مناسب با درآمد بیش از حد میانگین راحت باشد. همان‌طور که در تصویر زیر که از سایت جابینجا است نیز می‌بینید، روزانه ده‌ها آگهی تقاضای متخصص دواپس در ایران منتشر می‌شود که همگی شامل حقوق ماهانه بالای 20 میلیون تومان هستند:


بازار کار دواپس در خارج از کشور 

در خارج از کشور هم تقاضای برای متخصصین دواپس زیاد است و این شغل حقوق مناسب و عددی میانگین بین سالانه 90 تا 120 هزار دلار دارد. در بخش زیر آگهی‌های شغلی مربوط به حوزه دواپس در سایت Indeed را مشاهده می‌کنید:


حقوق مهندس دواپس در اروپا و آمریکا

همان‌طور که اشاره شد، حقوق مهندس دواپس در اروپا و آمریکا میانگین 90 الی 120 هزار دلار در سال است. به بیان دیگر، آگهی‌های شغلی با حقوق سالانه زیر 90 هزار دلار در خارج از کشور بسیار کم هستند. همچنین در سمت‌های ارشد و بسیار بالا، ما شاهد حقوق 180 تا 200 هزار دلار در سال نیز هستیم.


چگونه یک کارشناس DevOps شویم؟

اولین قدمی که شما برای تبدیل شدن به یک کارشناس دواپس طی کنید، گذراندن یک دوره یا بوت‌کمپ آموزشی معتبر و سپس انجام تسک‌های مربوط به حوزه دواپس برای یادگیری کامل است؛ زیرا اگر همزمان با آموزش، پروژه‌های مرتبط در این زمینه را انجام ندهید، یادگیری شما بیهوده خواهد بود. بوت کمپ دواپس کلاسور در این مسیر می‌تواند یکی از گزینه‌های مناسب برای شما باشد. این بوت‌کمپ شامل بیش از 120 ساعت آموزش است و مزیت اصلی آن نسبت به آموزش‌های دیگر، پروژه‌محور بودنِ آن و همچنین، داشتن منتورینگ حضوری است. علاوه بر این، شما پس از گذراندن موفق بوت کمپ دواپس در کلاسور و یادگیری کامل، کلاسور شما را به شرکت‌های معتبر برای استخدام نیز معرفی می‌کند و از ابتدا تا انتهای مسیر همراه شماست. 


سوالات متداول 

  1. چقدر طول می‌کشد مهندس دواپس شویم؟ زمان یادگیری دواپس بیشتر بستگی به زمان آزاد و شیوه یادگیری شخصی فرد دارد؛ اما کسب این مهارت معمولا بین 4 الی 6 ماه زمان می‌برد. پس از یادگیری نیز، نیاز است تا برای تبدیل به یک مهندس دواپس، چندین‌ماه در یک شرکت، فعالیت جدی در این زمینه انجام دهید.
  2. درآمد یک مهندس دواپس چقدر است؟ درآمد یک مهندس دواپس بیشتر بستگی به سطح تخصص فرد دارد؛ اما در ایران و در سال 1403 معمولا بالای 20 میلیون تومان به‌طور ماهانه است.




مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *
نام*
ایمیل(اختیاری)

دیدگاه‌ها

دیدگاهی ثبت نشده، شما اولین نفر باشدی.
یاد بگیر، تجربه کسب کن،
تو بهترین شرکت‌ها استخدام شو.
K . E . L . A . A . S . O . R
| تمامی حقوق کپی‌رایت محفوظ است. ۱۴۰۲ شرکت کلاسور |