logo
همه

CI/CD چیست و چه تاثیری در سرعت توسعه و استقرار نرم‌افزار دارد؟

Neda Samani - 1403/8/8
banner image

یکپارچه‌سازی و تحویل مداوم یا CI/CD، روشی است که طی آن، مدیریت تغییرات کد از طریق مجموعه‌ای از مراحل خودکار انجام می‌شود. این فرایند شامل تست خودکار کد و انتقال تغییرات به محیط تولید خواهد بود. به این مجموعه مراحل خودکار، خط لوله CI/CD می‌گویند. خط لوله CI/CD به تیم‌های توسعه‌دهنده نرم‌افزار کمک می‌کند، تا با اطمینان بیشتری تغییرات را در کد اعمال کنند. بنابراین، احتمال خطا کمتر شده و بهره‌وری بیشتر خواهد بود. این روش به تیم‌های نرم‌افزاری این امکان را می‌دهد، تا فرآیندهای پیچیده توسعه نرم‌افزار را ساده‌تر کرده و سرعت انتشار تغییرات را افزایش دهند. برای اینکه بدانید CI/CD چیست، لازم است با چرخه دلواپس آشنایی داشته باشید. سپس با بررسی شرایط یکپارچه‌سازی مداوم و تحویل پیوسته (CI/CD)، می‌توانید فرایند تولید و توسعه نرم‌افزارهایتان را کوتاه‌تر کنید. در این مطلب کلاسور، با این مفهوم و ابزارهای آن جهت استفاده در شرکت نرم‌افزاری، بیشتر آشنا خواهیم شد.


ci/cd چیست؟


ابزارهای CI/CD، پیکربندی‌های مختلف نرم‌افزار را مدیریت کرده و در خط لوله CI/CD دستورات لازم را برای اجرای برنامه روی وب سرورها، پایگاه‌های داده و سیستم‌های دیگر اجرا می‌کنند. اگر برای اجرای تغییرات کدها نیاز به راه‌اندازی مجدد سیستم‌ها داشته باشد، این عملیات نیز به‌‌صورت خودکار توسط تیم برنامه‌نویسی انجام می‌شود. در نتیجه ci cd به زبان ساده به معنای توسعه و استقرار نرم‌افزار در زمان کمتر، بدون نیاز به طی کردن مراحل پیچیده دستی است. برای انجام این کار از ابزارهایی مانند فریم‌ورک دواپس استفاده می‌شود.


ادغام مداوم (ci) چیست؟


یکپارچه‌سازی مداوم (CI (Continuous integration مفهومی است که به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا به جای نگرانی از ادغام کد با سیستم‌های موجود، روی نوشتن کد با کیفیت تمرکز کنند. هدف CI این است که فرایندی خودکار و شفاف برای توسعه، ساخت و آزمایش نرم‌افزار فراهم کند. در نتیجه، در سازمان‌های بزرگ که تیم‌های مختلف با تخصص‌های گوناگون روی یک پروژه کار می‌کنند، یکپارچه‌سازی مداوم به تیم‌ها اجازه می‌دهد که تغییرات کد را با اطمینان بیشتری انجام دهند. این کار باعث بهبود همکاری بین تیم‌ها و افزایش کیفیت نرم‌افزار خواهد شد.


تحویل مداوم (cd) چیست؟


تحویل مداوم (CD (Continuous delivery از جایی شروع می‌شود که یکپارچه‌سازی مداوم به پایان می‌رسد. CD فرایند ساده‌سازی انتقال تغییرات کد به محیط‌های مختلف را مدیریت خواهد کرد. در واقع، CD تضمین می‌کند که انتقال کد به محیط‌هایی پذیرش و آزمایش کد، به‌ صورت خودکار و بدون پیچیدگی انجام شود. استقرار مداوم (Continuous Deployment) چیست؟  در CI/CD، گزینه CD می‌تواند هم به معنای تحویل و هم به معنای استقرار باشد. تفاوت اصلی بین تحویل مداوم و استقرار مداوم در مرحله نهایی خط لوله است. در تحویل مداوم، پس از انجام مراحل CI، اپلیکیشن آماده می‌شود، تا به محیط‌های مختلف منتقل شود. این انتقال معمولاً به‌صورت دستی، یا با کمک ابزارهای خاصی توسط مدیر سیستم انجام خواهد شد. اما در استقرار مداوم، انتقال به محیط‌های مختلف نیز به‌صورت کاملاً خودکار و بدون نیاز به دخالت دستی انجام می‌شود.


تفاوت میان CI و CD چیست؟

یکپارچه‌سازی مداوم (CI)

  • ادغام کد در پایه کد اصلی انجام می‌شود.
  • به‌طور خاص برای ترکیب تغییرات کد در یک مخزن مشترک طراحی شده است.
  • هدف اصلی ارائه بازخورد سریع و کشف مشکلات در کد است.
  • از اتوماسیون برای شناسایی سریع مشکلات و تایید کد جدید استفاده می‌کند.
  • هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و ارتباطات تیمی را بهبود می‌بخشد.
  • مزایای زیادی برای توسعه‌دهندگان دارد و کد را به ‌طور خودکار آزمایش می‌کند.
  • پیچیدگی و هزینه کمتری نسبت به CD دارد.


تحویل مستمر (CD)

  • شامل آزمایش، مرحله‌بندی و استقرار کد برای ارائه به‌روزرسانی‌ها است.
  • هدف آن اطمینان از قابلیت استقرار کد در محیط تولید است.
  • هدف آن اطمینان از قابل استقرار بودن کد در هر زمان است.
  • از اتوماسیون برای تسریع در انتشار کد جدید بهره می‌برد.
  • ریسک‌ها را کاهش داده و امکان توسعه نرم‌افزار را با مشکلات کمتری ارائه می‌دهد.
  • پس از پذیرش موفق کد در مرحله CI، محصول در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.
  • روش پیچیده‌تر و گران‌تری نسبت به CI است.

برای شناخت بهتر تفاوت این روش‌ها، پیشنهاد می‌کنیم از ابزارهایی که برای یکپارچه سازی و استقرار کدهای نرم‌افزاری وجود دارد استفاده کنید.


کاربرد ci/cd چیست؟

CI/CD به عنوان یک رویکرد کلیدی در توسعه نرم‌افزار، به تیم‌ها کمک می‌کند تا فرآیند توسعه و تحویل را بهبود دهند. در ادامه به برخی از کاربردهای اصلی CI/CD اشاره کرده‌ایم.

  • توسعه سریع‌تر: امکان ادغام مداوم تغییرات کد، زمان تحویل نرم‌افزار را کاهش می‌دهد و پاسخگویی به نیازهای مشتریان را تسریع می‌کند.
  • کاهش خطا: باتست‌های خودکار در هر مرحله، CI/CD به شناسایی و اصلاح خطاها قبل از استقرار کمک کرده و کیفیت نرم‌افزار را افزایش می‌دهد.
  • بازخورد سریع: دریافت سریع بازخورد از مشتریان، به تیم‌ها این امکان را می‌دهد که تغییرات لازم را به سرعت اعمال کرده و نرم‌افزار را به طور مداوم بهبود دهند.
  • بهبود همکاری: ایجاد فرآیندهای شفاف و مداوم، همکاری بین تیم‌های توسعه، تست و عملیات را بهبود می‌دهد. در نتیجه، اعضای تیم می‌توانند مشکلات را سریع‌تر شناسایی و حل کنند.
  • کاهش ریسک: ادغام مداوم تغییرات کوچک، ریسک‌های مربوط به استقرار نرم‌افزار را کاهش داده و امکان بازگشت به نسخه‌های قبلی را فراهم می‌کند.
  • ایجاد اتوماسیون: اتوماسیون فرآیندهای ساخت، تست و استقرار، منجر به صرفه‌جویی در زمان و منابع شده و کیفیت کار را افزایش خواهد داد.

به‌طور کلی، CI/CD به تیم‌های توسعه نرم‌افزار کمک می‌کند، تا فرآیندها را بهینه‌سازی کرده و به نتایج بهتری دست پیدا کنند.


چرا CI/CD مهم است؟

استفاده از رویکرد CI/CD، به تیم‌های توسعه، امنیت و عملیات کمک می‌کند تا حرفه‌ای‌تر عمل کنند. این روش باعث کاهش کارهای تکراری و زمان‌بر مانند توسعه دستی محصول و فرآیندهای تأیید قدیمی خواهد شد. در نتیجه، تیم‌های DevOps زمان بیشتری برای نوآوری و توسعه نرم‌افزار خواهند داشت و نرم‌افزارها، سریع‌تر در دسترس مشتریان قرار می‌گیرند. از دیگر مواردی که موجب اهمیت این موضوع شده، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.


سرعت و کارایی بالا

CI/CD امکان تغییرات کد به ‌صورت مداوم را فراهم می‌کند. همچنین کدها می‌توانند به صورت خودکار و تحویل داده شده و ادغام شوند. این رویکرد به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند، تا نسخه‌های جدید را سریع‌تر تولید کرده و به ‌راحتی آن‌ها را به کاربران یا مشتریان ارائه دهند. در نتیجه، زمان واکنش به نیازهای بازار کاهش یافته و تجربه بهتری برای کاربران فراهم می‌شود.


کیفیت بالاتر

با به‌کارگیری CI/CD، توسعه‌دهندگان می‌توانند به ‌طور مداوم تغییرات را آزمایش کرده و اطمینان حاصل کنند که کدها بدون خطا بوده و با سایر اجزای سیستم سازگار هستند. این روند به‌طور چشمگیری کیفیت نرم‌افزار را افزایش داده و خطاها را کاهش می‌دهد. در نتیجه تجربه بهتری برای کاربران رقم خواهد خورد.


کاهش ریسک 

استفاده از CI/CD به ادغام مداوم تغییرات کوچک کمک کرده و ریسک تحویل نرم‌افزار به مشتریان را کاهش می‌دهد. همچنین این موضوع، امکان دریافت بازخورد زودتر از مشتریان را فراهم می‌کند. در نهایت، این چرخه به بهبود فرآیند توسعه و تحویل نرم‌افزار و افزایش بازدهی تیم کمک کرده و منجر توسعه بهتر نرم‌افزارها خواهد شد.


معایب CI/CD 

شناخت معایب CI/CD به تیم‌های توسعه نرم‌افزار کمک می‌کند تا چالش‌ها و نقاط ضعف احتمالی را شناسایی کرده و آن‌ها را برطرف کنند. برخی از معایب این روش در ادامه برای شناخت بیشتر ارائه شده است.


پیچیدگی پیاده‌سازی

CI/CD معمولاً شامل ابزارها و تکنولوژی‌های متعددی است. این ابزارها باید به‌ خوبی مدیریت و استفاده شوند. تنوع ابزارهای این حوزه، می‌تواند پیگیری و هماهنگی فرآیندها را دشوار کند. همچنین برای استفاده از این روش، باید کلیه اعضای تیم هماهنگ باشند. در نتیجه، هماهنگی بین اعضای تیم جهت استفاده از ابزارهای رایج دواپس، یکی از چالش‌های جدی این بخش محسوب می‌شود.


نیاز به منابع

پیاده‌سازی CI/CD به زیرساخت‌های مناسب و تنظیمات دقیق نیاز دارد. این فرآیند زمان‌بر بوده و نیازمند تلاش زیادی برای راه‌اندازی و پیکربندی سیستم است. همچنین، تیم‌های درگیر پروژه باید به ابزارهای مختلف و مهارت‌های تخصصی دسترسی داشته باشند، تا بتوانند به‌ طور مؤثر این سیستم را پیاده‌سازی کنند. بدون وجود منابع کافی، موفقیت در این زمینه برای تیم‌های برنامه‌نویسی و عملیات دشوار خواهد بود.


ابزارهای رایج ci/cd

یکی از سؤالات مصاحبه کارشناس DevOps، درباره شناخت ابزارهای رایج این حوزه است. در ادامه برای از ابزارهای رایج ci/cd را ارائه کرده‌ایم. تا بهتر بتوانید به سؤالات تخصصی این حوزه پاسخ داده یا در حوزه دواپس فعالیت کنید.


Jenkins 

Jenkins در حال حاضر به‌عنوان رهبر بازار در سرورهای اتوماسیون متن‌باز شناخته می‌شود. این ابزار به‌‌طور گسترده برای تسهیل یکپارچه‌سازی مداوم (CI) و تحویل مداوم (CD) در پروژه‌های نرم‌افزاری به ‌ویژه پروژه‌های مبتنی بر جاوا، استفاده می‌شود. Jenkins به دلیل قابلیت‌های گسترده و انعطاف‌پذیری‌اش، در بین تیم‌های توسعه‌دهنده بسیار محبوب است.


GitLab

  GitLab نیز یک پلتفرم آنلاین همه‌کاره DevOps است. این ابزار به تیم‌های نرم‌افزاری این امکان را می‌دهد تا علاوه‌بر استفاده از خطوط لوله CI/CD، از امکانات گسترده دیگری که به بهبود کارایی روزانه اعضای تیم کمک می‌کنند بهره‌مند شوند. برای مثال، تیم‌های نرم‌افزاری می‌توانند تمام مخازن کد خود را در GitLab مدیریت کرده و با استفاده از ابزارهای این پلتفرم، سرعت توسعه نرم‌افزار را افزایش دهند. در واقع، GitLab به‌عنوان یک راهکار یکپارچه، بسیاری از نیازهای تیم‌های توسعه نرم‌افزار را پوشش داده و فرآیندهای پیچیده را ساده‌تر می‌کند.


CircleCI 

CircleCI به‌عنوان یکی از بهترین ابزارهای یکپارچه‌سازی پیوسته (CI) شناخته می‌شود. این محصول یک ابزار چندمنظوره است و با محیط‌های مختلف سازگاری دارد. این ابزار برای پروژه‌های متنوعی مانند برنامه‌های موبایل چند پلتفرمی، سرورهای API مبتنی بر Python و خوشه‌های Docker به‌خوبی عمل می‌کند. CircleCI با خودکار سازی فرایندهای توسعه، به کاهش مؤثر اشکالات کمک کرده و کیفیت کلی برنامه‌ها را بهبود می‌بخشد.


Bamboo

Bamboo به‌عنوان یک سرور یکپارچه‌سازی مداوم (CI) عمل کرده و فرایندهای ساخت، آزمایش و انتشار خودکار را در یک محیط ساده و یکپارچه مدیریت می‌کند. این ابزار به‌ عنوان یکی از بهترین گزینه‌های CI شناخته می‌شود و به ‌راحتی با نرم‌افزارهای JIRA و Bitbucket ادغام خواهد شد. Bamboo با طیف وسیعی از زبان‌ها و فناوری‌ها مانند CodeDeploy ،Docker ،Git ،SVN ،Mercurial ،AWS و Amazon S3 سازگار است. همین موضوع، آن را به گزینه‌ای مناسب برای تیم‌های توسعه‌ای با نیازهای متنوع تبدیل کرده.


بهترین روش‌های پیاده‌سازی

CI/CD  تیم‌هایی که CI/CD را به‌درستی پیاده‌سازی می‌کنند، قادر به توسعه سریع‌تر نرم‌افزار، استقرار مکرر آن و کاهش شکست‌های این زمینه هستند. CI فرایندی است که در آن تغییرات به‌طور منظم در مخزن کد منبع بررسی می‌شوند، تا به سرعت تأیید شده یا بازخورد سریع آن‌ها به تیم ارائه شود. از سوی دیگر، CD با هدف استقرار خودکار یا نیمه‌خودکار تغییرات، در محیط‌های مختلف استفاده می‌شود. برای شناخت بهتر این موضوعات، لازم است درباره دواپس چیست مطالعه کنید. در ادامه، مراحل کلیدی پیاده‌سازی یک چرخه CI/CD استاندارد را به طور کلی ارائه کرده‌ایم.

  • کد نویسی: توسعه‌دهندگان کد را در مخزن Git یا دیگر مخازن کد منبع مانند Bitbucket یا GitLab ذخیره می‌کنند.
  • کامیت مکرر: برنامه‌نویسان به‌طور مداوم تغییرات کوچک و مستقل را در مخزن مرکزی commit می‌کنند.
  • ایجاد (Build): فرآیند ساخت خودکار از مخزن کد انجام خواهد شد، تا اطمینان حاصل شود که تغییرات به درستی در محیط قابل اجرا ساخته می‌شوند.
  • تست خودکار: تست‌های واحد، یکپارچه‌سازی و عملکردی به‌صورت خودکار روی کدهای جدید برای شناسایی مشکلات پیش از ادغام اجرا می‌شود.
  • یکپارچه‌سازی: تغییرات کد پس از موفقیت‌آمیز بودن تست‌ها به مخزن اصلی ادغام می‌شود.
  • استقرار در محیط آزمایش: تغییرات در محیط‌های آزمایش و مرحله‌بندی به ‌صورت خودکار اعمال می‌شود.
  • استقرار نهایی: در استقرار مداوم، تغییرات به ‌صورت خودکار به محیط تولید منتقل خواهد شد. در تحویل مداوم، استقرار نیاز به تایید دارد.


تیم‌هایی که این چرخه را به‌درستی پیاده‌سازی کنند، بهره‌وری بالاتری داشته و نرم‌افزارهای باکیفیت‌تر و پایدارتری را به بازار عرضه خواهند کرد.


عنصر اصلی ci/cd 

برای دستیابی به بهره‌وری حداکثری در چرخه ساخت و توسعه نرم‌افزار، لازم است که یکپارچه سازی مداوم (CI) و تحویل پیوسته (CD) را انجام دهید. در ادامه عناصر اصلی یکپارچه سازی مداوم و استقرار یا (CD (Continuous deployment را برای شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم.


رپوزیتوری مرکزی 

در قدم اول پیاده‌سازی CI/CD، به یک ریپوزیتوری مرکزی نیاز دارد که تمامی ملزومات ساخت نرم‌افزار یا اپلیکیشن را شامل شود. این ریپوزیتوری جایی است که کدهای اصلی نرم‌افزار، فایل‌های مرتبط مانند پایگاه‌های داده، کتابخانه‌ها و تنظیمات پیکربندی ذخیره می‌شوند. همچنین، این مکان شامل اسکریپت‌هایی است که برای تست و کامپایل کدها ضروری هستند. وجود یک ریپوزیتوری مرکزی منجر به هماهنگی بهتر بین اعضای تیم شده و دسترسی به منابع را تسهیل می‌کند.


اضافه کردن تغییرات به‌صورت تکه‌های کوچک

تغییرات در کد باید به‌صورت مداوم و در قالب تکه‌های کوچک به سورس‌ کد اصلی اعمال شوند. این روش نه تنها به جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از تغییرات بزرگ کمک می‌کند، بلکه فرایند بازخورد را نیز تسریع خواهد کرد. زیرا تغییرات کوچک به راحتی قابل مدیریت و آزمایش هستند. در نتیجه اگر مشکلی رخ دهد، به‌ سرعت می‌توان آن را شناسایی و رفع کرد. به همین دلیل، توصیه می‌شود تغییرات را در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر اعمال شوند و از ارسال هم‌زمان چند تغییر بزرگ اجتناب کنید.


خودکارسازی فرایند ساخت و آماده‌سازی کدها 

اسکریپت‌هایی که در ریپوزیتوری قرار دارند، باید نیازهای مربوط به تغییرات کد را به‌طور کامل پوشش دهند. این اسکریپت‌ها مسئول پکیج‌سازی و کامپایل کدها به‌صورت خودکار هستند. خودکارسازی این فرآیندها به تیم‌های توسعه این امکان را می‌دهد که زمان کمتری را صرف کارهای تکراری کرده و روی نوآوری و بهبود کیفیت نرم‌افزار تمرکز کنند. این روش کارایی تیم را افزایش داده و احتمال بروز خطاهای انسانی را کاهش می‌دهد.


اجرای خودکار تست‌ها 

تست مداوم در CI/CD، ضروری است. اسکریپت‌های تست باید به گونه‌ای طراحی شده باشند که در صورت بروز خطا، فرآیند ساخت، به‌ سرعت متوقف شود. در نتیجه، تنها کدهایی که موفق به گذراندن تست‌ها شده‌اند، به مرحله ساخت وارد خواهند شد. این مرحله به شناسایی مشکلات در مراحل اولیه توسعه کمک کرده و باعث افزایش کیفیت نهایی نرم‌افزار می‌شود.


آپدیت و اعمال تغییرات به‌صورت مکرر 

افزودن تکه‌کدهای جدید به ریپوزیتوری در فواصل زمانی کوتاه، به شناسایی سریع مشکلات و تناقض‌ها کمک می‌کند. این رویکرد، اجازه می‌دهد که در صورت بروز خطا به‌ راحتی به وضعیت قبلی برگردید. این ویژگی به تیم‌های توسعه کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری به توسعه ادامه داده و از بروز فشارهای ناشی از تغییرات بزرگ و ناگهانی، جلوگیری کنند.  


محیط‌های تست پایدار

تست کدها باید در یک محیط شبیه‌سازی شده که بیشترین شباهت را به محیط نهایی دارند، انجام شوند. این شبیه‌سازی به شناسایی و رفع باگ‌های احتمالی قبل از استقرار نهایی کمک می‌کند. ایجاد یک محیط تست پایدار باعث می‌شود تا تیم‌های دواپس به راحتی عملکرد کدها را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنند که نرم‌افزار در شرایط واقعی، به‌ خوبی عمل می‌کند.


شفافیت حداکثری 

همه اعضای تیم توسعه باید به آخرین تغییرات در ریپوزیتوری دسترسی داشته باشند. این شفافیت در کار به برنامه‌نویسان کمک می‌کند، وضعیت پیشرفت پروژه را به ‌راحتی زیر نظر داشته و هرگونه مشکل احتمالی را سریعاً شناسایی کنند. ابزارهای مدیریت نسخه‌های نرم‌افزاری، در این راستا مفید هستند. چون این ابزارها امکان ردیابی کلیه تغییرات را فراهم می‌کنند.


استقرار آسان در هر زمان 

استقرار کدها باید به اندازه‌ای ساده باشد که تیم‌های پروژه بتواند در زمان نیاز، آن را انجام دهند. زیرا با انجام تست‌ها و تأیید مداوم در CI/CD، تیم اعتماد لازم برای استقرار کدها را به‌دست می‌آورد. در صورتی که مشکلی رخ دهد، بازگشت به وضعیت قبلی به آسانی امکان‌پذیر خواهد بود. این موضوع امنیت بیشتری به فرآیند استقرار خواهد داد. در نتیجه تیم‌های توسعه‌دهنده و عملیات می‌توانند سریع‌تر به نیازهای کاربران پاسخ دهند و نرم‌افزار را به‌روز نگه‌دارند.


چگونه ci/cd در چارچوب DevOps قرار می‌گیرد؟

CI/CD یکی از اجزای کلیدی در چارچوب DevOps است که به خوبی شکاف بین توسعه (Dev) و عملیات (Ops) را پر می‌کند. این کار از طریق اتوماسیون و فرآیندهای مداوم انجام می‌شود. CI/CD این امکان را فراهم می‌کند که مراحل ساخت، آزمایش و استقرار نرم‌افزار را به‌طور خودکار مدیریت کنید. نتیجه این کار، انتشار سریع و قابل اعتماد نسخه نرم‌افزار است. نسخه‌ای که با اهداف DevOps برای بهبود همکاری، کارایی و کیفیت محصول همخوانی دارد.


CI/CD چگونه به بهبود فرآیند توسعه کمک می‌کند؟

CI/CD به عنوان یک ابزار اصلی در توسعه نرم‌افزار مدرن، به ما کمک می‌کند تا بهره‌وری تولید محصول را به حداکثر رسانده و کارها را ساده‌تر کنیم. این روش برای برنامه‌های بزرگ مفید است و به کاهش پیچیدگی‌های تولید نرم‌افزار کمک می‌کند. علاوه بر این، وقتی تیم‌های شرکت نرم‌افزاری پاسخ CI/CD چیست را متوجه  می‌شوند، این گزینه با دیگر روش‌های DevOps مانند تقویت امنیت در مراحل اولیه و بهبود بازخورد ترکیب خواهند کرد. در نتیجه، سازمان‌ها می‌توانند به چالش‌های موجود در مسیر تولید محصولات‌شان غلبه کنند. این همکاری میان تیم‌های توسعه، امنیت و عملیات باعث می‌شود، تا همه با هم بهتر کار کرده و چرخه عمر توسعه نرم‌افزار را ساده‌تر کنند. همچنین، یکپارچه‌سازی مداوم و تحویل پیوسته (CI/CD)، فرهنگ بهبود مستمر محصول را در سازمان تقویت می‌کند. برای اینکه در حوزه دواپس متخصص شوید، پیشنهاد می‌کنیم در  بوتکمپ DevOps(دواپس) کلاسور شرکت کنید. با کمک این بوتکمپ با مفاهیم دواپس آشنا خواهید شد و می‌توانید به عنوان متخصص در این زمینه مشغول به کار شوید.


سؤالات متداول

  1. تفاوت بین CI و CD چییست؟ CI (ادغام مداوم) بر روی ادغام تغییرات کد به‌‌صورت منظم و خودکار تمرکز دارد، در صورتی‌که CD (تحویل یا استقرار مستمر) به مرحله آزمایش و استقرار این تغییرات در محیط‌های تولید مرتبط است.
  2. چه ابزارهایی برای CI/CD وجود دارد؟ برای پیاده‌سازی CI/CD از ابزارهایی مانندJenkins ،GitLab CI ،Travis CI ،CircleCI و Azure DevOps استفاده می‌شود.
  3. تفاوت بین Continuous Deployment و Continuous Delivery چیست؟ Continuous Delivery به‌معنای آماده‌بودن نرم‌افزار برای استقرار در هر زمان است. در صورتی که Continuous Deployment به معنی استقرار خودکار تغییرات کدها به محیط تولید، پس از موفقیت در تست‌های انجام شده خواهد بود.
  4. چالش‌های پیاده‌سازی CI/CD چیست؟ نیاز به زیرساخت‌های پیچیده، استفاده از ابزارهای متعدد، نیاز به تست‌های خودکار قوی و مسائل امنیتی، از جمله چالش‌های مطرح شده در این زمینه محسوب می‌شوند.


مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *
نام*
ایمیل(اختیاری)

دیدگاه‌ها

دیدگاهی ثبت نشده، شما اولین نفر باشدی.
یاد بگیر، تجربه کسب کن،
تو بهترین شرکت‌ها استخدام شو.
K . E . L . A . A . S . O . R
| تمامی حقوق کپی‌رایت محفوظ است. ۱۴۰۲ شرکت کلاسور |